Thursday, 5 January 2012

tunang nak tema warna apa eh?

assalamualaikum.. selamat malam korang..

walaupun majlis tunang dang insyaAllah 2 bulan lagi, tapi dang rasa seeloknya dang prepare dari skrg kan. mcm blogger2 lain cakap, prepare skit2 dari sekarang. so, bila tarikh tunang n jumlah dulang dah decide nk bagi brapa, skrg, turn nak pilih tema untuk majlis tu pulak. Dang rasa blur lagi nak pilih warna apa. bila tanya ehem2, dia cakap hitam.. waaaaaaa :( pastu dia ketawa. huhu.. jahat kan. ada pulak hitam. mcm apa ntah. then dia suruh Dang discuss dgn kakak ipar dia sb kakak ipar dia yg akan arrange pasal hantaran tu sumer. ye la kan dia jauh nun di Johor. mana la sempat nak ulang alik balik tgk persiapan. dia akan balik pun 2 hari sblm tunang je. huhu.. so, pendek kata, Dang kena la discuss dgn kakak ipar dia pasal ni sumer..

dalam beberapa hari ni, Dang dah belek2 la majalah Pengantin n intip2 belog2 yang lain.. hehehe.. cari ilham la katakan. tp dang rasa mcm dah ada choice nak wat tema warna apa. bila bgtau ehem2, he say 'YES' of course la kan sb tu my fav color. hahaha.. tp bila fikir2 balik n tgk2 gambar yang lain, mcm tertarik dgn warna len.. huhu.. meh Dang share dgn korang warna yang Dang berkenan.. harap korang leh bg opinion eh yg mna 1 ok sb nanti nak p cari kain dah. nak deco2 sendri baju tunang :D

a) biru lembut

b) kuning

c) peach

d) oren

e) pink

f) putih

g) ungu

ce korang bgtau Dang warna apa yg sesuai. ekcelli, Dang dah ada warna pilihan tapi x sure sgt nak warna tu ke x..

5 comments:

  1. peach ok? ermmm biru pn ok gak :)
    zima punye pink hehehe.

    ReplyDelete
  2. al-Qassam: hehe hijau xda dalam senarai..
    ziema: dang rasa pun mcm nak buat peach jgk. peach ala2 pink sikit. hehe..

    ReplyDelete
  3. Warna turquoise tak nak ker?

    ReplyDelete
  4. mcm bkenan jgk.. tp ingt nk wat kaler turquoise + putih time nikah. hihi..

    ReplyDelete